Nr: #8192 Info: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/budujcom/public_html/index.php at 19 line
Buduj.com.pl - Portal budowlany
Nr: #8192 Info: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/budujcom/public_html/ads/libraries/lib-db.inc.php at 76 line

Nowe produkty do kuchni: Bar Tap i Tara Ultra Pot Filler firmy Dornbracht

Dornbracht, wiodący producent wysokiej jakości armatury i akcesoriów łazienkowych oraz kuchennych, na tegorocznych targach ISH we Frankfurcie, oprócz nowej gamy zlewozmywaków kuchennych (Water Units) przedstawił dwie kolejne nowości - Bar Tap i Tara Ultra Pot Filler.

Koncepcja rozdzielenia obszarów funkcyjnych w kuchni domowej była konsekwentnie rozwijana przez firmę Dornbracht i została rozszerzona o dwie nowe Water Zones. Obok stref Preparing i Cleaning pojawiły się Cooking i Drinking. Natomiast w pomieszczeniach, których charakter nie pozwala na całkowite rozdzielenie procesów roboczych, istnieje możliwość zastosowania strefy Universal. Skupia ona wszystkie zalety Water Zones i operuje dwoma zlewami - jednym głębokim, wielofunkcyjnym i jednym płytkim. Do nowych stref Cooking i Drinking zaprojektowane zostały armatury, których funkcjonalność dokładnie odpowiada wymogom tych stref.

 
Bar Tap to nowa armatura Water Set, która w połączeniu z nowym zlewozmywakiem Water Unit tworzy strefę Drinking. Zarówno armatura, jak i komora zlewu zostały świadomie zaprojektowane tak, aby zajmować jak najmniejszą powierzchnię. Ponadto, mniej przypominają one zlewozmywak, a o wiele bardziej elegancki dystrybutor do wody, taki jak te spotykane w hotelach czy ośrodkach SPA. Bar Tap z kolekcji Tara Ultra lub Lot może być indywidualnie konfigurowany z różnymi komorami. Strefę Water Zone Drinking, oprócz zastosowania w domowym barku lub jako dystrybutor wody, można wykorzystać także jako źródło wody w piwniczce z winem lub w barze kawowym.
 
„W USA własne źródło wody pitnej należy do tradycyjnego wyposażenia prawie każdej kuchni”, wyjaśnia prezes Andreas Dornbracht. „Obecnie w różnych strefach coraz większej liczby mieszkań i domów wyższej kategorii znajduje się kilka „barów”, w których domownicy mogą przygotować sobie napój lub napełnić szklankę wodą. Oczywiście wzornictwo armatur i zlewów musi być dostosowane do pomieszczenia. Dokładnie taka jestnasza nowa armatura Bar Tap.”
 
Kolejną nowością, tym razem w palecie produktów Dornbracht do strefy Water Zone Cooking, jest Tara Ultra Pot Filler (kran zaprojektowany specjalnie do napełniania garnków). Podobnie jak cała linia produktów wyróżnia się on poprzez jasno zdefiniowane formy i świadomie smukłe wzornictwo. Podwyższony korpus oferuje wiele przestrzeni podczas pracy z dużymi garnkami oraz innymi naczyniami. Tara Ultra Pot Filler instalowany jest z nowym, dodatkowym zlewozmywakiem, obok płyty grzewczej.
 
Tara Ultra Pot Filler i Bar Tap są dostępne w dwóch rodzajach powłok: chromowanej i platynie matowej.
 
O firmie Dornbracht
Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG z siedzibą w Iserlohn jest międzynarodowym producentem wysokiej jakości ekskluzywnej armatury i akcesoriów do łazienek i kuchni. Dornbracht otrzymuje liczne międzynarodowe nagrody za stylistykę swoich produktów, a od 1996 roku cieszy się także uznaniem za zaangażowanie w rozwój kultury. Od 2006 roku firma wydaje dwuczęściową publikację „Dornbracht - the SPIRIT of WATER” powiązaną koncepcyjnie ze światem łazienek i kuchni. Ten magazyn, a zarazem katalog, dokumentuje zaangażowanie kulturalne firmy i prezentuje spektrum produktów marki Dornbracht. „Dornbracht - the SPIRIT of WATER” z powodzeniem łączy inspiracje, dialog oraz innowacje, które charakteryzują unikalne podejście i drogę rozwoju firmy Dornbracht.
 
Dornbracht Edges
Po „The Farm Project”, który został po raz pierwszy zaprezentowany w 2006 roku na targach meblarskich w Mediolanie, a następnie wystawiony w Kolonii, Münster i Miami, „Global Street Food” jest trzecim projektem Mike'a Meiré dla serii wystaw Dornbracht Edges - projektów na styku wzornictwa, architektury i sztuki. Poprzez „The Farm Project” Mike Meiré stworzył przeciwieństwo minimalizmu królującego we wzornictwie ostatnich lat. Zainscenizował on kuchnię jako scenę życia, a nie miejsce prezentacji designu. „Global Street Food”, pokazany na Passagen 2009 w Kolonii, kontynuuje poszukiwania i konfrontacje dotyczące czynności oraz struktur kuchennych. Projekt ten jest rezultatem fascynacji kuchniami zaimprowizowanymi w przestrzeni publicznej. Miejskimi stoiskami fast food łączącymi pragmatyczny dyletantyzm z kompleksowością zawartą na minimalnej powierzchni. Mike Meiré zaprezentował wiele obiektów i kuchni ulicznych z różnych części świata w klasycznym White Cube. To wystawa, która podkreśla formę rzeźbiarską tych autentycznych obiektów, a jednocześnie ich tożsamość kulturową.

Artykuł dodał: Kamil Bielicki

Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright by buduj.com.pl © 2006 - 2024

Developed by Brodex | projekt graficzny: Marcin Gleń
serwery tani hosting w aBajt